Palatul Mogosoaia bucuresti

8 iulie 2023

Artiști

Sabin Laviniu Penea
Eliza Gabriela Puchianu
Stanca Maria Manoleanu
Previous
Next

Program

Sabin Laviniu Penea (Vioara)

Eliza Gabriela Puchianu (Pian)

Stanca Maria Manoleanu (Voce)

18:00 - tur ghidat

19:00 - concert

20:30 - receptie

Biografie

Sabin Laviniu Penea

Unul din mai curiosi si versatili violonisti ai generatiei sale, Sabin Penea este laureatul competiei Kreutzer in anul 2021, detinator al unei viori Nicolo Gagliano din 1760 oferita de colectia de stat a landului Baden-Württemberg, si nu in ultimul rand, directorul artistic al festivalurilor JazzUp ! Licentiat la Universitatea de Muzica Bucuresti, el detine un masterat de la aceeasi institutie si inca unul de la Hochschule für Musik Freiburg, unde in prezent urmeaza un post graduate in solistica instrumentala sub indrumarea profesoruluo Sebastian Hamann. De la concerte solistice cu Orchestra de Camera Radio, aparitii in cadrul festivalului Enescu cu filarmonica George Enescu ca membru Solartis Quartet, la turnee europene si albume inregistrate ca membru al ansamblului de muzica veche Anton Pann, la caborari cu artisti de muzica electronica precum Electric Brother, muzicieni de jazz precum Luiza Zan si Sebastian Burneci, la activitatea sa de bassist in cadrul iconicei trupe rock Timpuri Noi, el continua sa impinga limitele dintre limbaje si genuri muzicale, creand punti intre ele si mai apoi, catre public !

Eliza Gabriela Puchianu

Eliza Puchianu este o solistă activă și o pianistă colaboratoare foarte apreciată. Absolvă studiile de licență Academia Regală de Muzică din Irlanda și studiile de Master la Boston Conservatory (SUA).

Apare ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016, concertul reprezentând debutul său pianistic în Statele Unite ale Americii. Eliza Puchianu a concertat în repetate rânduri pe scenele din Boston, fiind, de asemenea, câștigătoarea bursei de studiu Harvard Cultural Collaborative (2018) . Cu o carieră didactică de aproximativ un deceniu, Eliza Puchianu a profesat la Leesson Park Sccool of Music ( Irlanda), Steinert and Sons (SUA), iar în prezent este cadru didactic la CNA Dinu Lipatti.

În anul 2022 a concertat ca solistă cu orchestra Cusco Symphonic Orchestra din Peru (America de Sud) și ca pianistă în ansambluri camerale pe scenele filarmonicilor din Brașov, Odorheiul Secuiesc, Bacău.

Stanca Maria Manoleanu

Născută într-o familie de muzicieni, începe studiul pianului la vârsta de 6 ani și debutează în viața artistică în recitaluri și concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din România, obținând pe parcursul evoluției sale muzicale numeroase premii la concursurile de specialitate, dintre care amintim: Trofeul Ionel Perlea, al Festivalului și Concursului Național „Ionel Perlea” alături de premiul Steliana Calos, premii la Concursul Național al Liedului Românesc – Brașov si la Concursul Internațional Sabin Drăgoi din Timișoara. În prezent, soprana Stanca-Maria Manoleanu este solistă a Operei Naționale București unde a interpretat roluri ca Donna Anna din opera Don Giovanni de W.A. Mozart, Musetta din opera La Bohème de G. Puccini, Suor Angelica din opera Suor Angelica de G. Puccini si Micaëla din opera Carmen de G. Bizet.

“O voce tânără, viguroasă, modulată și excelent antrenată, la al cărei succes a contribuit și prezența plăcută privirii a celei care a produs” ( Speranța Rădulescu – Actualitatea Muzicală)

CULTART PROIECTE

DATE ASOCIAȚIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

București, Str. Drumul Taberei
nr. 39, cod poștal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979
Raiffaisen Bank, Agenția Pipera

OFFICE:
București: Piața Charles de Gaulles 15, cod poștal 011857
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociația Culturală CultART