Casa cu Lei Constanta

28 iulie 2023

Artiști

Sabin Laviniu Penea
Eliza Gabriela Puchianu
Eduard Zecheru
Previous
Next

Program

Sabin Laviniu Penea (Vioara)

Eliza Gabriela Puchianu (Pian)

Eduard Zecheru (Cello)

18:00 - tur ghidat

19:00 - concert

20:30 - receptie

Biografie

Sabin Laviniu Penea

Violonistul Sabin Laviniu Penea, născut în Tulcea, a început studiul viorii la 6 ani, la liceul local de artă, iar la vârsta de 15 ani s-a mutat în Bucuresti pentru a-și continua studiile. După absolvirea licenței și a primului masterat la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea violonistului Gabriel Croitoru, își continuă studiile în Graz, Austria, cu violonista Silvia Marcovici, și în Freiburg im Breisgau, Germania, sub îndrumarea violonistului Sebastian Hamann, unde a obținut și al doilea titlu de master în muzică.

Sabin este un artist cu o bogată carieră concertistică, răspândită pe trei continente, atât ca solist, cât și ca membru în ansambluri camerale sau orchestrale. A cântat alături de nume precum Mihaela Martin, Diana Ketler, Justus Grimm, Sharon Kamm, Alexander Sitkovetsky, Adrian

Brendel, Xiaoming Wang sau Frans Helmerson. De asemenea, a făcut parte din ansambluri ca Solartis Quartet (vioara 1), Young Famous Orchestra (concert-maestru) și ansamblul de muzică veche „Anton Pann Ensemble”, unde activează în continuare și alături de care tocmai a terminat înregistrarea celui de-al doilea album de studio, cu lucrări ale Prințului Dimitrie Cantemir, în premieră mondială.

Totodată, a activat în orchestre și ansambluri precum CHAARTS, Würth Philharmonie și Badische Staatstheater Karlsruhe, unde a ocupat poziția de asistent-șef vioara 2.

În paralel cu activitatea sa clasică, Sabin este un muzician curios și deschis, experiențele sale muzicale cuprinzând de la jazz (colaborând cu artiști precum Luiza Zan, Eduard Neumann, Mihai Iordache, Florin Răducanu, Arthur Balogh etc.) și muzica world (Vincent Segal, Derya Turkan, Emmanuel Hovhannisyan, Zhya Tabassian, Mahmoud Chouki) la trupe rock (Coma, Antract, Iris, Trupa Veche, Jurkak, Space Needle și nu în ultimul rând Timpuri Noi, unde a activat timp de 4 ani ca basist și  violonist) sau muzica electronică (Electric Brother, Blanilla, Glitch Mob, Kiko Navarro), în calitate de violonist solo, lider de ansamblu sau orchestrator.

În prezent Sabin locuiește în Freiburg in Breisgau, Germania, unde își continuă studiile muzicale, dar revine cu bucurie acasă, în orașul său de adopție, Constanța, unde s-au mutat părinții săi.

Eliza Gabriela Puchianu

Eliza Puchianu este o solistă activă și o pianistă colaboratoare foarte apreciată. Absolvă studiile de licență Academia Regală de Muzică din Irlanda și studiile de Master la Boston Conservatory (SUA).

Apare ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016, concertul reprezentând debutul său pianistic în Statele Unite ale Americii. Eliza Puchianu a concertat în repetate rânduri pe scenele din Boston, fiind, de asemenea, câștigătoarea bursei de studiu Harvard Cultural Collaborative (2018) . Cu o carieră didactică de aproximativ un deceniu, Eliza Puchianu a profesat la Leesson Park Sccool of Music ( Irlanda), Steinert and Sons (SUA), iar în prezent este cadru didactic la CNA Dinu Lipatti.

În anul 2022 a concertat ca solistă cu orchestra Cusco Symphonic Orchestra din Peru (America de Sud) și ca pianistă în ansambluri camerale pe scenele filarmonicilor din Brașov, Odorheiul Secuiesc, Bacău.

Eduard Zecheru

Eduard Zecheru este artist instrumentist al Orchestrei Nationale Radio, si lifer al partidei de violoncel al Cameratei Regale, membrul fondator al cvartetului Rensaissance, amsamblu cu o bogata cariera concertistica internationala, studiind cu nume precum Hatto Bayerle, Bujor Prelipcean si Martin Lovett. A mai calaborat cu ansambluri precum Philharmonie der Nationen, orchestra “I Sedici”, a facut parte din cvartetul Cantabile si si-a obtinut masteratul in muzica de camera la Hochschule für Musik Luzern sub indrumarea lui Sebastian Hamann si a Isabelei Charisius. De asemenea, are activitate dirijorala, studiind cu Jin Wang si Horia Andreescu

.

CULTART PROIECTE

DATE ASOCIAȚIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

București, Str. Drumul Taberei
nr. 39, cod poștal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979
Raiffaisen Bank, Agenția Pipera

OFFICE:
București: Piața Charles de Gaulles 15, cod poștal 011857
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociația Culturală CultART